Oldalak

Napló I

Drága naplóm! Reality Show kitudja hány felvonásban....

(Commercial break)
Costa Rica, San José, 10:37 perc. Esik, fú. (2 hete először. Nyilván miattam) 25 fok - a hajam még mindig kifogástalan.....
(End of Commercial break)

Itt vagyok. Persze mint midig most sem eccerűen, de valakinek csak fel kell fedezni a helyi hiányosságokat, hogy továbbadja a tudást... Szóval leszálltunk, tulajdonképp simán, csak egyszer pattant vissza a gép a kifutóról, de ekkorra már úgyis minden mindegy - 11 óra az Ibérián. Ha valaki oda jut, hogy válsztania kell mondjuk a KLM, Lufthangya és mondjuk az Ibéria között, jusson eszébe ez:

KLM, Lufthangy - saját TV, választható klassz filmek....
Ibéria: 1 TV 50 emberre, spanyolul az elmúlt idők legunalmasabb filmjei... no comment
Itt vagyok - megbeszélés szerint várnak a reptéren, azt irány a szálló.

Igazság szerint meg sem lepődtem, hogy nem vártak - az Ibéria is késett egy órát, itt délen el is unja magát a sofőr... mindek ácsorogjon ott. De semmi gond, jólképzett szakember felülkerekedik bármin - mondjuk épp telefonálni azt nem lehet, mert nincs roaming szerződés semelyik magyar telefontársasággal.

Épp mondjuk itt csak "little english senior", de aztán a pénz beszél, a spanyol meg hirtelen megtanul angolul és máris áthidalva minden... helyi muchácsosz telefonál helyettem a saját mobiljáról, meg lebeszél a szállóval, meg szerez taxit fix árért (mundjuk tuti átvág úgyis - nade a hit... ) és már robogok is a szálló felé félájultan az álmosságtól. és mindez csak 5 Euro - mármint a helyi mucsácsosz segítsége :-) remélem a főnök elszámolja bár számlát nem kaptam tóle :-)

Szálló, szép, nagy, tényleg. Medence, Casino, Étterem - mondjuk úgyis elájultam... na 2 sör még belémfért . nem vagyok beteg :-)

(Commercial break)
De maradjanak velünk, jön az első munkanap...
Tudta ön hogy a Google nyelvi szolgáltatásai mennyire hasznosak. Google - taking you forward
(End of Commercial break)

Megjöttem, megtaláltam, itt vagyok. Beszéltem kics és nagyfőnökkel, meg ebédeltem velük meg minden... meg azzal is beszéltem akinek a melóját át kell venni.
És már tudom mit kell csinálni! Nagyából van 8 napom, hogy meghódítsam a Marsot, felszántsam, betelepítsem növényekkel, és az első transzport bentlakót elszállásoljam. Persze tudják itt is ez nagy feladat, ezért mondták, nem kell mindent rögtön, az első Marsi bébi elég ha januárban születik.

Adtak hozzá mindet ami kell, hogy ne legyek elveszve. Mobiltelefont, amivel nem lehet hazatelefonálni, de tudom vele hívni a sofőrt, aki nem beszél csak Spanyolul :-)
Meg van itt egy csomó doksi - ide is másolom a legelső pár mondatát okulásképp:

"En el proceso de implementación de la plataforma Kenan Roaming, quedaron configurados e implementados los requerimientos de negocio que habían sido definidos a junio de 2005. Sin embargo, de acuerdo a las pruebas de aceptación realizadas, es requerido realizar una serie ….."

Ugye nektek is feltűnt, hogy a mondat közepén hagytam abba :-) Nade vissza a reklámhoz. Google translate.. a fenti így fest szabadgyakorlatban:

"In the process of implementation of the platform Kenan Roaming, they were formed and implemented the business requirements that had been defined to June of 2005. Nevertheless, according to the made acceptance tests, it is required to make a series....."

Méghogy ne jutok el a Marsra... kishitűek :-)

Most megyek vásárolni a Spanyolul beszélő sofőrrel valahova, hogy a nálam lévő elektromos kütyükhöz szerezzek dugót mert itt 110 volt és valami elcseszett aljzat van.

Drága Naplóim
Tsók
Pepe

Nincsenek megjegyzések: